Ponedjeljak, 11 Travanj 2022 11:26

Revolucija u čišćenju fasada

Napisao
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Sve više zapažamo zgrade čiju ljepotu narušava prljavština na fasadi. Ono što mi vidimo kao prljavo i ružno zapravo su alge i gljivice na fasadi. Alge i gljivice su mikroskopski oblici života golom oku neuočljivi. Rastu na svim mogućim podlogama, a vlaga je osnovni preduvjet za njihov razvoj.

Češće ih nalazimo na objektima koji su u blizini drveća ili grmlja, u blizini rijeka, potoka ili jezera, u područjima s čestim maglama te u nizinama i kotlinama.Toplinska izolacija objekta utječe na razvoj algi i gljivica. Prednost takve izolacije je što se s njome smanjuje prolaz topline kroz vanjske zidove te se tako znatno štedi energija grijanja. No tako se smanjuje i regulacija topline tankih slojeva vanjske stijenke. Zbog toga površina žbuke ostaje duže vlažna te se stvara povoljna klima za rast mikroorganizama.

Bez obzira na uzroke nastanka pojava prljavštine na fasadi naše kuće, naše zgrade zadaje nam poprilične glavobolje. Financijski izdatci stavljanja fasade ostaju nam u pamćenju duže vrijeme. Fasada, osim svojih energetskih karakteristika, daje estetiku zgrade, ulice i grada. Bez obzira na tu “prljavštinu” fasada nije izgubila svoju funkcionalnost. No taj estetski nedostatak ipak želimo riješiti.

Image
 
Image
 

Prije nego što počnete računati troškove bojanja Vaše fasade želimo Vas upoznati sa boljim rješenjem, a 50% do 70% jeftinijim od bojanja fasade. Prljavštinu uklanjamo pomoću Hermes tehnologije čišćenja. U samo tri koraka dolazimo do savršenog rezultata; čiste fasade.

 
 

Za uklanjanje pora algi koristimo Hermes HF1 čistač fasada. Samo nekoliko minuta je potrebno za vidljiv učinak. U drugom koraku ispiremo površinu fasade. Nečistoće se ispiru nježno ravnom mlaznicom raspršivača s niskim tlakom pritiska. Zbog velike udaljenosti mlaznice fasada ostaje neoštećena. Završni korak je zaštita fasade. Da spriječimo ubrzano obnavljanje algi fasadu tretiramo sredstvom za dezinfekciju Hermes HFS zaštita fasada. Zaštita se upija u fasadu te ima trajni učinak protiv algi i gljivica. To je jedini potpun sustav za zaštitu fasada, a korištena sredstva su biorazgradiva. Nježna metoda čišćenja sa slabim pritiskom ne oštećuje fasadu.

Image
 
Image
 

FROSTING d.o.o. je generalni zastupnik njemačke tvrtke Hermes Fassadenreinigung GmbH na području cijele Hrvatske. Imamo iskustva na više od milijun kvadratnih metara. Dajemo pet godina jamstva bez pojave novih algi.

Pročitano 162 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 11 Travanj 2022 11:43
Više u ovoj kategoriji: Olakšajte si održavanje kućanstva »

Napiši komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.